Собственикът на Левски Тодор Батков даде нов кредит на доверие на старши треньора Станимир Стоилов и изпълнителния директор Наско Сираков като обяви започването на „План 2009”.

„Разговарях по телефона и със Стоилов, и със Сираков, защото нямах време да се видя с тях. После се консултирах с господин Марков и решихме да организираме това заседание на управителния съвет.

Батков заяви, че е поискал оставките на двамата, заради края на план 2007: „Казах им, че считам за нормално, идвайки на една такава среща да депозират оставките и да поискат нов кредит на доверие”.

„Станимир Стоилов е човек, за който изключително добри думи лично ми казаха двете светила в треньорството Жозе Моуриньо и Франк Рийкард”.

„Нормално е като клуб с добра организация да се правят всякакви промени и в управителния съвет”

„Когато поканих Станимир Стоилов за треньор през април 2004 се разбрахме като мъже, че договорът му може да бъде прекратен по всяко време без финансови претенции”, обясни Батков.

„Нормално е, когато няколко души се съберат за една обща кауза, всеки да знае мястото и функциите си. С интерес четох всички публикации и видях че Левски е главната тема на българските медии. Дадохме ви възможност да изложите всякакви теории и догадки”.

„Анализирайки този 3-годишен период с гордост може да заявим. че план 2007 бе изпълнен успешно. Утвърдихме като титуляри 6 футболисти от нашата школа”.

„Както всичко в живота нещата продължават. Нормално беше да обсъдим състоянието на отбора, причините за не особено доброто представяне, което започна от злополучния мач с Тампере и за момента последния мач с ЦСКА.

„Няма да се изявявам като специалист, след като не съм такъв, но не бих се гордял на една победа, каквато бе тази на ЦСКА в неделя”.

„Ние заложихме основите на един нов отбор, който може да повтори успехите. Имаме 5,6 талантливи футболисти, които скоро ще се утвърдят в отбора. Нямаме сгрешен трансфер, а наши играчи играят в 4 национални отбори. Привлякохме играчи от най-силното първенство на планетата”, допълни собственикът на Левски, имайки предвид първенството в Бразилия. „Възрастовият състав на отбора показва добър баланс”.

В продължение на 4 години след смъртта на Владимир Грашнов и несправедливото изгонване на господин Чорни от България, аз бях негов наместник тук, което бе огромна отговорност, защото отговарях за чужди пари. Нещата се промениха през март 2004, когато трябваше да поема отговорността”.

„Решението го взехме категорично, изслушахме всички. И двата екипа бяха в пълен състав плюс Сираков и Стоилов. Не правя трагедии от неделния мач, целите все още са три – спечелване на първенството, Купата и Суперкупата на България, както и обновяване на състава и адаптация на бразилците, на които ще залагаме главно при новия ни поход към Европа”.

„Историята показва и по-големи обрати в първенството. Ще имаме още два мача и трябва да завършим годината нормално. Искам да изкажа нашето и моето уважение към публиката. Да загубиш от вечния съперник и след това да те аплодират 10 минути е невероятно. Публиката на Левски – това е България”, завърши Батков.