Един от основните организатори на мача по случай 100-годишнината на футболния Левски – баскетболният треньор Тити Папазов, заяви, че е имало хора, които са опитали да измъкнат пари от „сините“, с много голяма комисионна за уреждането на юбилеен двубой.

Папазов увери, че в рамките на понеделник ще е вече напълно ясно, кой ще е съперник на Левски в мача на стадион „Васил Левски“, и това най-вероятно ще е Лацио.

„Надяваме се в рамките на следващите 48 часа да стане ясен съперникът на Левски за 100-годишнината. Благодаря на Георги Глушков, президент на БФ Баскетбол, който успя да се свърже с директно с президента на Лацио, с генералния им секретар, затова смятам, че утре ще има яснота. Този празник е за феновете на Левски, от отборите варианти, Лацио е най-скъпият вариант, но проблемът не са парите. Ние искаме Лацио. Мач ще има 100%, няма причина да няма, ако трябва, ще играем футбол на баскетбол,“ заяви Папазов в неделя вечер.

„Хората, които са се опитали да помогнат, са искали да помогнат и на себе си. Аз се опитвам да съм позитивен. От днес, Цветница, искам да започне едно изключително позитивно мислете във всеки фен на Левски, как да се реализира този празник. В тази връзка ще си спестя неща, които знам, но ще дойде денят, в който ще разкажа кой се опитва да забогатее на гърба на Левски. Никой не се е опитал да спре мача, опитали са се да вземат много голяма комисионна. Тези пари трябва да отидат за децата, а не в някой джоб. Имаме уверение, че в понеделник до вечерта, всичко ще е ясно,“ добави още Тити по темата.