Ти трансфера остави на Левски! Що-годе така трябва да префасонираме рекламата с мигача, Преслава и Павел Попандов. Николай Михайлов в Ливърпул, а от днес и Наско Курдов в Байер Леверкузен!

Задава ли се нова българска вълна в Европа?! След онзи пробив на Бербо, Мартин и Стилиян Петров, млади българи отново получават златен шанс. Предишната партида тръгна от ЦСКА, тази е от прословутия терен с изкуствена настилка на „Герена”. Споменатото по-горе трио все още крепи националния отбор.

Курдов и Михайлов ще трябва да изядат доста фурни с хляб, за да стигнат нивото на Бербо и компания, но поне виждат светлина в тунела. Всичко вече зависи само от тях, блатото наречено български футбол е зад гърбовете им.

Това е едната гледна точка. Има и друга! Това ли е проект 2007? Млади левскари да преминават в сериозни отбори, без да ги е видяла широката общественост?! Ако е така, значи нещата са се получили с математическа точност. Лошото е, че „сините” запалянковци, никога няма да се зарадват на своите талантливи юноши. Хората искат първо да ги видят с екипа на любимия отбор, а след това да се бият в гърдите, когато пробият и навън.

Футболът обаче е бизнес, а правилата там са по различни. Романтиката просто отсъства. Няма ги онези врътки с мигача и Преслава.

Лятна промоция: „Предлагаме млади футболисти, цената е две за лев и едно подарък”, или поне така изглежда. Не е лошо от Левски да са предвидили и някой друг процент при следваща продажба.