Авторитетният английски всекидневник The Independent излезе днес с новината, че българското крило Николай Димитров е много близо до подпис с Арсенал. Футболистът на Левски, който изданието оприличава на холандския талант Ариен Робен, бе на проби при „топчиите” и бе наблюдаван и лично от мениджъра Арсен Венгер. The Independent твърди, че до седмица ще е ясно дали Хичо преминава на Острова или не.

Ако сделката наистина се осъществи в най-скоро време, Ники Димитров ще има невероятния шанс да се докосне освен до звездите от първия отбор на Арсенал, и до футболната икона Дейвид Бекъм. Халфът тренира от вчера с клуба от Северен Лондон, за да поддържа формата си, по време на паузата в американското първенство.

Новината за възможния трансфер на Ники Димитров обширно се дискутира и от фенските сайтове на Арсенал, като според запознати, преминаването на българския младежки национал на „Емирейтс стейдиъм” е „само въпрос на време”. В един от въпросните форуми дори е публикуван и клип с уменията на родния талант, който можете да видите тук.