Авторитетното издание The Guardian отдели внимание на българския талант Божидар Краев. Изданието потвърди новината, че младият играч е получил покани за проби в Манчестър Сити и Ювентус.

Освен мнението на Георги Иванов обаче, британското издание цитира още и Христо Стоичков, който изразява своите впечатления от играта на Божидар Краев. Като дете футболистът преминава през академията в Етрополе, която беше подпомагана от Камата преди време.

„Той е най-добър, когато дриблира с топката на скорост. Но най-много ценя неговата безкористност и желание да играе за отбора“, заяви бившият селекционер на националния ни тим.

The Guardian публикува и мнението на Спас Джевизов за Божидар Краев. По времето, в което младият талант преминава през школата в Етрополе, Джевизов е директор там.

„Таланти като него се раждат веднъж на десетилетие. Той вече е завършен играч, с отличен контрол на топката, визия и уникална способност за даване пасове“, коментира преди време Спас Джевизов.

Преди няколко месеца футболистът на Левски отново попадна в The Guardian, като тогава намери място в престижна класация за 40-те най-големи таланти под 18 години в света. Краев бе позициониран на 26-о място.

Изданието споменава още, че атакуващият халф е представляван от Stellar Group, агенция, която има за клиенти още Гарет Бейл, Люк Шоу и Джо Харт.

Във визитката на Божидар Краев се споменава още, че той е изключително талантлив 17-годишен български футболист, който ще премине тестове в Манчестър Сити. Тийнеджърът, който има само няколко мача за Левски в А група, се смята за един от най-добрите млади играчи в света, като ще премине проби и в Ювентус.

През следващата седмица Краев ще замине за Италия, а след това се очаква да пътува до Манчестър.

Действащият договор на футболиста с Левски изтича през лятото. От Левски предложиха нов тригодишен договор на играча, тъй като имат нужда от пари и ще приемат оферта, ако постъпи такава за Божидар Краев.