Съдийската комисия към Българския футболен съюз извади за неопределено време арбитрите Ивайло Стоянов и Калин Людмилов, които свириха съответно мача между Черно море и Левски за първенство и вчерашния реванш между ЦСКА и Локомотив София за Купата на България.

Същите наказания бяха наложени на техните помощници – съответно Веселин Мишев и Ивайло Милков, както и на съдийския наблюдател на мача във Варна Камен Алексиев.

Р Е Ш Е Н И Е

На свое заседание проведено на 04.04.2013 г. СК при БФС детайлно се запозна с жалбата на ПФК „Черно море” /Варна/ относно съдийското ръководство на футболната срещата от XIX кръг на „А” ФГ между отборите на „Черно море” /Вн/ и „Левски” /Сф/ и след като изгледа запис от срещата, взе следните решения:

1. За незадоволително представяне наказва главния съдия Ивайло Стоянов с лишаване от съдийски права за не определен период от време, съгласно чл. 51 т. 5 от „Правилник за футболното съдийство в Република България”.

2. За незадоволително представяне и получена ниска оценка от съдийския наблюдател наказва асистент съдията Веселин Мишев с лишаване от съдийски права за не определен период от време, съгласно чл. 51 т. 5 от „Правилник за футболното съдийство в Република България”.

3. За поставена не обосновано висока оценка на главния съдия на футболната среща „Черно море” /Вн/ - „Левски” /Сф/ и не съобразяване с с изискванията на методиката за оценяване на съдиите, наказва със спиране на правата на съдийския наблюдател на срещата Камен Алексиев за неопределен период от време, съгласно чл. 51 т. 6 от „Правилник за футболното съдийство в Република България”.

СК при БФС разгледа съдийското ръководство на футболната среща 1/4 финал за купа България между отборите на „ЦСКА” и „Локомотив” /Сф/ и взе следните решения:

1. За незадоволително представяне и получени ниски оценки от съдийският наблюдател наказва с лишаване от съдийски права за неопределен период от време главния съдия на срещата Калин Людмилов и асистент съдията Ивайло Милков, съгласно чл. 51 т. 5 от „Правилник за футболното съдийство в Република България”.

2. СК при БФС е сериозно обезпокоена от зачестилите грешки на футболните съдии и по този повод обръща сериозно внимание на всички съдии и асистенти в професионалния футбол, стриктно да спазват „Правилата на играта футбол”, да бъдат максимално концентрирани и да се съобразяват с изискванията и инструкциите на съдийската комисия.