Тимът на Славия загуби втората си проверка за деня. „Белите” отстъпиха на сръбския Войводина Нови Сад с 2:4, а по-рано днес, другата формация на тима спечели срещу румънския Астра Плоещ с 3:2. Наставникът на отбора Велислав Вуцов организира две проверки за своите възпитаници, за да могат повече футболисти да вземат участие в тях.

Втората приятелска среща за Славия бе далеч по-слаба от първия мач, който бе спечелен след голове на Жуниньо, който се разписа на два пъти и Алберони. В първата контрола Вуцов започна със състав: Мболи, Ренет, Георгиев, Петков, Петров, Алберони, Илиев, Томаш, Пеев, Жуниньо и Ортега, докато през втория мач на терена излязоха Минев, Дяков, Мучалин, Роберт Петров, Пенчев, Галин Иванов, Гонзалес, Младенов, Яшар, Димитров и Дюлгеров.

Двата гола за Славия във втория двубой вкараха Галин Иванов и нападателят Тодор Колев късно през второто полувреме. Войводина вкара два безответни гола през първата част, дело на Мудрински и Какай.

Останалите четири гола в срещата дойдоха в последните минути на мача. Първо Галин Иванов намали за 1:2 след груба грешка в отбраната на Войводина в 84-ата минута. Четири по-късно резервата Новакович отново направи разликата 2 гола, бележейки след образцова контраатака и удар от границата на наказателното поле.

Още в следващата атака футболистите на Войводина стигнаха до нов гол, след като получиха правото да изпълнят непряк свободен удар в наказателното поле на Славия. Вратарят улови върната топка от Дяков, а турският рефер не се поколеба да отсъди фаул, от който се възползва Смилянич.

В четвъртата минута на продължението все пак Тодор Колев успя да вкара нов гол и да оформи крайното 4:2 в полза на сръбския тим.

До началото на шампионата в България, Славия ще изиграе още две проверки срещу ОФК Белград в Турция и Черноморец след завръщането на тима в България.