Изпълнителният директор на Ботев Пд Тервел Златев определи като спекулации слуховете за поемане на тима от благодетеля на Литекс Гриша Ганчев. В обширно интервю за Дарик радио шефът на „канарчетата“ коментира и подготовката на тима, както и изграждането на стадиона.

„Смятам, че подготовката протича нормално. Върши се доста работа в чисто физически план. Започнахме втората част от подготовката срещу един отбор от А група на Полша. Нашият отбор се представи доста добре. Има разбира се още какво да се иска. За сега обаче всичко протича нормално“, започна Златев.

„След случилото се с един от основните спонсори КТБ положението в Ботев доста се промени. Търсим варианти да стабилизираме клуба. Осигурен е бюджет до края на този спортно-състезателен сезон. В същото време водим разговори и с по-сериозни компании, и с по-малки, за да осигурим бюджет за следващия сезон“.

„Нямам информация господин Ганчев да иска Ботев. Това за мен са повече спекулации на хора, които искат Гриша Ганчев да е част от ръководството на Ботев. Той е собственик на един от най-добрите клубове в България и съдейки от поведението му, ми се струва нереалистично да поеме Ботев“, разясни Златев.

„Не е възможно все още да се върнем на нашия стадион. Следващите месеци ще са от особено значение. Главният акционер, който отговаря за този проект, да успее да набави нужното финансиране или частично, или цялостно да бъде завършен стадионът. Времената са трудни“.

„Има изграден проект за частично изграждане на трибуна Б и В, а след това поетапно завършване на Г и А. А сектор е най-скъпият. Има варианти, но всичко е въпрос на финансиране“.

„Разбира се, че ако стадионът се завърши, феновете биха могли да помагат на отбора, особено при все подкрепата, която има Ботев Пд, това е повече от належащо. Мечта е на всеки ботевист да стъпи на стадиона и да подкрепя отбора на новия стадион. Ние не преставаме да работим по този въпрос, но за жалост е свързано с много средства, които за момента кубът не може да си позволи. Но се надявам, че в следващите месеци ще има повече яснота“, обясни Златев.

ОЧАКВАЙТЕ ВТОРА ЧАСТ НА ИНТЕРВЮТО С ТЕРВЕЛ ЗЛАТЕВ УТРЕ! ЦЯЛОТО ИЗКАЗВАНЕ НА ШЕФА НА "КАНАРЧЕТАТА" МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ И В СПОРТНО ШОУ ГОНГ ОТ 17.00 ЧАСА ПО ДАРИК РАДИО!

Валентин Грънчаров, специален пратеник на Дарик радио в Турция