Новият изпълнителен директор на Ботев Пловдив Тервел Златев сподели при представянето си, че е готов да се посвети напълно на задълженията си към новия си отбор, и благодари на ръководството за назначението.

„Ботев се превръща в моя лична мисия и трябва да върнем отбора на върха там, където му е мястото, и в Европа. Ще се посветя на това, и ще бъда отговорен пред ръководството и всички вас. Надявам се скоро да имаме поводи за положителни емоции и да донесем успехите, които прилягат на "жълто-черния" клуб", бяха първите думи за пред медиите на Тервел Златев. Той благодари на г-н Цветан Василев за оказаното му доверие.

"За мен е от решаващо значение да се направи една дългосрочна стратегия. Трябва да се върви по един правилен, един европейски път, който да доведе до желаните резултати," добави Златев.

Като бивш служител на Българския футболен съюз, той заяви, че ще използва своя опит, но подчерта, че не е в Ботев с цел да се влияе на БФС. "Имам необходимата компетенция. Оставил съм много приятели във футболния съюз. Надявам се, че ще имаме ползотворно приятелство."