Треньорът на Ботев Пд Тенчо Тенев призна, че е възможно след загубата в дербито да има отлив от все по-пълните трибуни на стадион „Христо Ботев”.

„Бях много щастлив от пълните трибуни в последните ни домакински мачове. Надявам се след загубата да няма отлив. Трябва с играта си да задържим хората на трибуните”, заяви Тенев.


Той каза и няколко думи за Антон Генов. „Нямам претенции към съдийството, но след 65-ата минута имаше 2-3 тънки момента, когато съдията сгреши в ситуации, в които можехме да решим мача. Естествено ощети и гостите с някои отсъждания. В крайна сметка Генов е най-добрият съдия и не искам да говоря срещу него”.


Наставникът на Ботев потвърди, че отборът му страда от късата си резервна скамейка.
„Истина е, че нямаме достатъчно хора. Разчитахме на момчетата от Берое, но те си тръгнаха в момент, в който нямаше как да реагираме и да вземем нови футболисти”.

„Сега най-важното е да се вдигнем психически и да продължим напред. Черно море е много добър отбор и ще ни е много трудно. Излизаме и си играем играта. Идва сгъстен цикъл от мачове, така че трябва по най-бързия начин да стъпим на крака”, коментира наставникът на „жълто-черните”.


„Ако победим на полуфинала, тогава ще ви кажа какви са шансовете ни за купата”, лаконично заяви Тенев, попитан дали Ботев може да спечели трофея.