Наставникът на Марек Тенчо Тенев сподели, че засега неговият тим клони към изпадане от А група. Специалистът заяви това след загубата от Черно море във Варна с 0:2, която дойде в 28-ия кръг на шампионата.

Така разликата между дупничани и 10-ия Локомотив Пловдив остава 6 точки при оставащи 4 мача до края. От голямо значение за тахя ще бъде резултатът в двубоя между пловдивчани и Славия, който е по-късно тази вечер.

„Тези три точки ни трябваха много, направихме всичко възомжно, но не сторихме най-важното – да вкараме голове. Ако бяхме успели, резултатът можеше да бъде друг“, коментира Тенев. „За съжаление се провалихме. Имахме много положения, но не ги реализирахме, докато Черно море беше по-спокоен и макар с по-малко шансове, вкара две попадения.“

„За първи път от доста време нямаше напрежение при нас, но загубата не беше приятна. Отдавна съм казвал, че шансовете на Локомотив са по-добри от нашите. Задега Локомотив Пловдив остава в А група, а Марек изпада, но нека видим какво ще се случи до края“, допълни наставникът на Марек.