Старши треньорът на Ботев Пловдив Тенчо Тенев заяви в специално интервю за Гонг, че съжалява за напускането на двамата футболисти Иво Иванов и Жельо Желев, които се върнаха в Берое.

„Те имаха място в нашия състав, съжалявам, че не останаха, но няма какво да направим. Решението си е тяхно”, коментира Тенев.

Днес рано сутринта „канарчетата” се завърнаха от втория си подготвителен лагер, който се проведе в Хърватия. „Изиграхме контроли, каквито искахме да играем. Удовлетворяват ме резултатите и играта на отбора. Смятам през втория полусезон да бъдем един стабилен отбор, който да не лъкатуши в първенството”, коментира Тенев. Специалистът добави, че ще желае от отбора да играе атрактивен и нападателен футбол и да започнат да се печелят точки и извън Пловдив.

„Титулярният състав ми е почти ясен, но ще разчитам на всички. В последните мачове направихме доста пропуснати положения, но с момчетата се шегувахме, че си запазват головете за първенството”, допълни още Тенев.

Ботев може да привлече нов футболист до началото на първенството, ако изникне удачен вариант. „Не изключвам подобна възможност, ако се появи правилният човек. От друга страна не искам да се разделям с никой от футболистите”, допълни наставникът на „канарчетата”.

Очаква се до няколко дни Тенчо Тенев да вземе решение относно варианта за още една контролна среща. Проверката обаче ще зависи изцяло от атмосферните условия.