Старши треньорът на Пирин Гоце Делчев Тенчо Тенев говори пред Гонг ден преди домакинството на ЦСКА. От „червения“ клуб изразиха притеснение относно терена в Гоце Делчев и неговото състояние. „Очаквам интересен мач и се надяваме да зарадваме всички в Гоце Делчев и областта. Очаквам стадионът да се напълни. Имаме контузени футболисти. Георги Петров и Илиян Марчев са с разтежения и едва ли ще се възстановят. Борислав Хазуров му отшумява контузията, но в последния момент ще разберем. Терените са по-тежки и за това се получават травми. Мисля, че ще играем да не кажа на много добър терен, но на приличен терен, който няма да попречи на играта на ЦСКА“, каза Тенев.

„ЦСКА е изключително стабилен отбор с два великолепни мача срещу Левски и Лудогорец за Купата. Ние правим добри резултати, но имаме и сривове. Адаптираме се към А група. Млади футболисти, които са повече от местната школа и доказани млади футболисти от Локомотив Пловдив, които не намериха място в Локомотив, но тук се адаптират добре. Създава се конкуренция. Има сплотен колектив. Може би тяхното желание и амбиция дават добрите резултати, но и понякога сривовете“, допълни още пловдивският специалист.

„Класирането на Пирин е реално, дори пропуснахме 3-4 точки. Ако имахме повече опит в А група. Имаме предпоставки да направим успешен втори полусезон. Всичко е наред в Пирин благодарение на млади амбициозни ръководители, които заслужават адмирации. Кмета и особено на депутата от ГЕРБ Георги Антонов, благодарение на него направен стадиона, сега и тревното покритие ще направим през лятото. Иска ми се да виждам Пирин в средата на класирането. Ще привлечем точно трима състезатели – централен защитник, халф и нападател. Няма да привличаме извънземни футболисти с извънземни заплащания. Хората, които дойдат ще искам да дават всичко от себе си, за да се наложат в българския футбол“, завърши Тенчо Тенев.