Старши треньорът на Пирин Гоце Делчев Тенчо Тенев поведе отбора към Турция, където в Анталия ще е първият подготвителен лагер. Той води 23 футболисти, с които ще проведе лагера в Турция. Отборът пътува днес за Истанбул, откъдето със самолет ще лети за Анталия.

Тенчо Тенев заяви за Дарик радио, че е поискал лично от ръководството на тима лагера да е по-дълъг. С оглед и на очакваното по-добро време в съседната ни страна, той се надява и да изиграе Пирин възможно повече контроли, които ще бъдат уточнявани на място.

„Тръгвам с момчетата за Турция с ясното съзнание, че имахме пропуски в предишната ни подготовка, заяви за Дарик Тенев. Това си пролича в някои срещи от есенния дял, когато силите ни стигаха до към 65-70 минути. Искам в Турция да се поизпотят момчетата. Затова желанието ми е да играем колкото се може повече контроли и срещу възможно най-силни съперници. За мен нямат значение резултатите. Ако играем срещу слаби отбори и ги бием, само ще се заблудим във нашите възможности. На място ще уговаряме контролите.”

Тенчо Тенев е водач и на групата, защото шефовете останаха в България да си изпълняват бизнес задълженията. Някой от тях може да отиде да види отбора, когато играе контрола с по-известен съперник.

„Искам да свършим много запланувана работа, продължи Тенчо Тенев. Тренировките ни ще са тежки, за да можем да изградим характера на повечето ни футболисти. Няма да ги жаля след многото празници. Искам да направим много хубава подготовка, да се калят в тежки мачове, за да им е по-лесно, когато започне пролетният дял от първенството.”

Единственото ново попълнение е Марио Близнаков, който преди да напусне Пирин бе негов капитан. Сега се завръща от Любимец и обстановката му е позната.

„Марио е единственият ни нов, споделя Тенев. Ако има други, с които да се разберем, ще ги чакаме направо на лагера в Турция. Знаете, за нас приоритет са местните футболисти. Това дава предимство на Пирин пред отборите от нашето ниво. Ще търсим именно такива играчи, които са от Гоце Делчев или региона.”

Пирин Гоце Делчев, който е на осмо място в класирането, след есенния дял от първенството, ще остане в Анталия до 23 януари, след което се прибира в България. Шефовете още умуват вторият лагер дали да бъде в Гоце Делчев, или да е в Сандански, където ще има по-голям избор за съперници за евентуалните контроли, които ще се изиграят.

В първия пролетен кръг Пирин ГД гостува на Миньор Перник.