Старши треньорът на Пирин Гоце Делчев Тенчо Тенев пожела да изкаже чрез Gong.bg и Дарик радио, своята благодарност към клубното ръководство за предоставена възможност отборът да се подготвя при отлични условия в Белек, Турция.

„Не съм се съмнявал, че ще имаме добри условия в Турция, но това, което можем да ползваме тук, надминава очакванията ни“, заяви Тенчо Тенев.

„Всичко тук, и хотелската база, и тренировъчните терени са много добри. Въобще всичко, което можем да имаме като изисквания, е налице. Искам да благодаря на ръководството на Пирин за предоставената възможност да се готвим тук. Надявам се, че подготовката ни ще е ползотворна.”

Неврокопчани отседнаха в петзвездния хотел „Папилон“, а от 14-ти в същия комплекс пристига и шампионът Лудогорец Разград. До миналата година Пирин Гоце Делчев не бе излизал дори на лагер в Сандански през зимната пауза, камо ли в Турция.

В неделя, 6 януари, Пирин ГД ще играе с елитния турски Карабюкспор. Вторият спарниг е предвиден за 8 януари с друг елитен турски отбор - Мерсин, където до лятото се подвизаваше Спас Делев.