Старши треньорът на Пирин Гоце Делчев Тенчо Тенев изрази мнение, че съперникът в утрешния двубой Берое ще се затвори и ще се опита да запази преднината си от първия мач в Стара Загора. Под Аязмото Берое победи с 1:0 в първата среща срещу Пирин.

„Ако отстраним Берое, ще играем полуфинал. Трябва да заличим гола пасив и да съумеем да ги отстраним. Ние вече доста мачове играхме с тях. Познаваме се двата отбора. Ще играят с мисъл да ни измъчат. Надявам се с малко по-голяма агресия да съумеем да ги преборим. Мачът ще е интересен, защото и Берое, и ние ще искаме да се класираме. Ще стане добър двубой като футболно качество. Берое ще се затвори и ще си пази гола актив“, каза Тенев.

„Имаме контузии след мача с Етър. Албин Одза е с мускулна травма и ако е много зле няма да играе. Винаги разчитаме на публиката. Тя е фанатизирана. Обичат си футболистите, защото повечето са местни момчета. Те са едни от тях. Берое също има много добра публика“, допълни още специалистът.

Той заяви, че все още няма спокойствие от оцеляването в А група, тъй като има много мачове до края на шампионата. „Спокойствие ще има чак когато оцелеем. Има мачове до края. Трябва да печелим още много точки. Вече трети мач допускаме голове в последните минути – Ботев, Лудогорец, Етър. Неприятно е да се пропускат такива точки. Щяхме да сме по-спокойни, ако бяхме спечелили“, допълни Тенев.

Той коментира и предстоящата визита на Левски на стадиона в Гоце Делчев след седмица. За мача с Левски ще мислим чак след мачовете с Берое и Славия. Ние играем във всеки мач. Такъв мач е веднъж на годината и ще е празник за целия град и се надявам да подходим сериозно“, допълни Тенев.