Асът на Левски Димитър Телкийски даде обширно интервю за Гонг. Опитният футболист се съгласи да говори между двете тренировки на шампионите. Националът бе любезен да коментира актуалната ситуация при „сините”:

- Лагерите са малко неприятни, защото се работи най-вече за физическа сила. Доста дълго сме събрани заедно, дали в България или в чужбина. Ние сме футболисти и сме свикнали с тези неща.

- Свикна ли с това, че Георги Иванов не ти е съотборник, а шеф и треньор?

- Естествено, това е нещо нормално. Така беше и с Мъри. Той вече е от другата страна и ние трябва да се съобразяваме с това, което се изисква от нас.

-По-лесно ли е, когато треньорът ти е бил съотборник?

- Няма значение. Важното е човек да прави това, което се изисква от него. Всеки ден трябва да се доказваш, че мястото ти е в Левски или в друг отбор.

- Не се ли притъпи конкуренцията на твоята позиция след продажбата на Зе Соарес?

- Не мога да отговоря на този въпрос. Питайте ръководството на отбора.

-Добре, но сега изглеждаш сигурен титуляр. Може ли мотивацията ти да падне?

- За мен целият отбор трябва да има мотивация, защото се намираме на незавидно място. По-голяма мотивация от това да си пети, а да играеш в отбор като Левски няма.

- Възможно ли е да съкратите разликата с Литекс и ЦСКА? Червените правят здрава селекция...

- Мен не ме интересува какво се случва при другите отбори. Трябва да внимаваме, какво се случва в нашия отбор. Разликата е такава, че не всичко зависи от нас. Изоставаме доста, трябва да взимаме нашите мачове и да се надяваме другите отбори да губят. Има 15 мача и никой в отбора не се е примирил. Събрали сме се, за да станем първи.

- Съжаляваш ли, че се върна, защото Левски е пети в момента?

- Съжалявам най-вече, че не показваме това, което се иска от нас. Надявам се, че сега, като направим една хубава подготовка, ще се чувстваме добре физически. Тогава ще разгърнем това, което можем. Аз съм сигурен, че Левски има най-добрите футболисти в България. Възможно е да спечелим всички мачове до края на първенството.

- По-добър ли ще е Телкийски след тази подготовка?

- Да се надяваме, че ще съм по-добър. По време на миналата подготовка прекъснах на няколко пъти и това ми се отрази.

- Мислиш ли за националния отбор на България и очакваш ли повиквателни?

- Аз вече казах, че най-важното е да направя една качествена подготовка. Има си хора, които преценяват кой ще свърши най-добра работа в националния отбор, а и в Левски.

- Един въпрос, който не е свързан с Левски. Ти си юноша на Ботев Пловдив, а там положението е трагично. Следиш ли ситуацията и изпитваш ли сантименти?

- Естествено е, че имам сантименти към този отбор. Там израснах и ми дадоха път във футбола. Не знам много неща в подробности, защото в последните години съм далеч от кухнята. Жалко е, че отбор като Ботев е изпаднал в такова състояние. Това не е от тази година, а от пет-шест.

- Пресилено ли е да те питам, дали можеш да обещаеш, че Левски ще стане шампион?

- Аз никога не съм обещавал такива неща. Пак няма да го направя. Мога да обещая друго. Ние ще даваме всичко от себе си, така че Левски да побеждава във всичките си мачове. Трябва да се наслаждаваме на играта си, както и нашите привърженици. Повече от това не мога да обещая.