Вчера стана ясно, че Димитър Телкийски напуска Локомотив Сф и повече няма да играе с екипа на „червено-черните“. Потърсихме самия футболист, за да разберем защо се стигна до раздялата с него по средата на сезона.

„Искам да изясня, че не напускам отбора по собствено желание. Четох някъде, че изоставям Локомотив в този тежък момент. Това чувство ми е чуждо, аз винаги съм поемал отговорност. И не бих избягал в този момент. В Локомотив дойдох при Тони Велков, разговарях с президента Гигов, с когото отношенията ни винаги са били прекрасни. Разбрахме се тогава, че ще помагам на Локомотив с каквото мога. Тъй като в последните два мача не бях в групата, казах го и на Велев, че искам да говоря с президента. Той не знам какво си е помислил, но моята идея беше да говоря с Гигов и да му обясня ситуацията. Като не играя в отбора, се чувствам излишен, плюс това искам да освободя и Гигов от задължанието да получавам заплата. Не знам какво си е помислил Велев, дали едва ли не, че отивам да го сменям, или да правя интриги пред Гигов. Моята идея обаче беше като не съм полезен, да споделя на Гигов, че не искам да получавам заплата, а и не се чувствам добре. Ако исках просто да си тръгна, имах разговор с Гонзо за Черно море на зимния лагер в Турция. С него съм в приятелски отношения. Ако исках, можех да си тръгна и през зимата, но понеже бях поел ангажимент към господин Гигов, реших да остана в Локомотив в този тежък момент“, обясни Мечо.

„Аз още миналата година бях решил, че е време да спирам с футбола. Горчивина няма у мен. Каквото съм дал на футбола, съм го направил. Излиза сега, че до лятото май не мога да играя никъде. Ще видим после дали ще имам амбицията да продължа да играя. Карах треньорска школа, но понеже заминах за Израел преди време, се наложи да я напусна. Сега не съм решил какво ще провя. Ще почивам до лятото, нищо лошо не е станало. Времето ми наближава да спирам. Ще приема всичко, аз съм положително настроен човек, никога не съм падал ниско да критикувам или да правя интриги. Няма да напусна и Локомотив, правейки интриги. Ще напусна Локомотив с високо вдигната глава, както винаги съм го правил“, завърши Димитър Телкийски.