Театърът около Берое продължава, но с други актьори. Новината в Стара Загора всъщност е, че футболистите на Берое ще пътуват за Варна за мача от първенството срещу Спартак. Избрах обаче това заглавие за коментара си, тъй като ситуацията около клуба наистина заприлича на театрална пиеса и то абсурдна – направо сюжет взаимстван от Бекет.

След като повече от месец клубът бе финансиран от партия „ЛИДЕР”, сега ролите се смениха. Преди 2 дни Митко Динев от „ЛИДЕР” обяви, че спира издръжката на отбора. Това накара футболистите на Берое да излязат със специални изявления, че поради липсата на пари няма да пътуват до Варна и спират тренировки.

Днес на старозагорската сцена се появиха други актьори - областният координатор на партия „ГЕРБ” Недялко Недялков и общинският съветник от партия „Атака” в новия местен парламент Михаил Михайлов. Те се срещнаха с футболистите на Берое днес следобед. Недялков обяви, че ще осигури пари за гостуването на Берое във Варна и че утре на играчите ще бъдат изплатени премиите за победата над Беласица миналата събота. Недялков обеща, че другата седмица ще се срещне с Николай Банев и ще проведе разговор с него за бъдещето на старозагорския отбор.

От своя страна бившият директор на зеления театър Николай Банев заяви за Гонг, че няма нищо общо с панамската офшорка, която в момента притежава акциите на Берое.

Банев обаче не изключи възможността да се върне в Стара Загора: „Може отново да поема Берое единствено, ако в града има широка обществена платформа за моето завръщане – тя изключва псевдофеновете и хулиганите”, каза Банев.

И в края трябва да кажем, че най-много пострадаха обикновените актьори, а именно футболистите. От артисти те се превърнаха по неволя в сценични работници и вече близо 2 месеца се занимават с най-различни простотии вместо да мислят само и единствено за зелената сцена, на която играят всяка седмица и то пред много публика.