Случаят с Ангел Бончев много нашумя и това го прави по-труден за разкриване. Такова мнение изрази в предаването „Денят” на Дарик Ваньо Танов, бивш шеф на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

Той добави, че според него има допуснати грешки при предаването на откупа за освобождаването на президента на Литекс и отвличането на съпругата му Камелия Бончева. Според него грешките са свързани с това, че случаят е добил широк обществен отзвук.

„Когато отвличането се прави с цел откуп и няма други мотиви, може да се получи изпреварваща информация”. Танов каза още, че този тип престъпления е много труден за доказване. При случаите на отвличания в играта между МВР и похитителите - победители са тези, които са с по-добри оперативни или технически възможности. Танов посочи, че ако похитителите са разполагали със заглушителни устройства, означава, че те разполагат с най-съвременните технически средства. „В повечето случаи МВР изостава от това, което имат организираните престъпни групи”, добави Танов.

„Какво се случи, когато вие поискахте да ви се дадат пари за такава техника?”

„Предприеха се действия за търсенето на страна - производител на такава техника, бяха направени посещения в няколко страни, които са водещи в тази област, но тези пари не бяха отпуснати. Целта на оперативните служби е да предприема изпреварващи действия”, каза Танов.

„НА МВР му трябва период, в който да се изправи, защото още от години се намира в критичен период и колкото е по-къс този период, толкова по-добре е за държавата”, каза бившият шеф на ГДБОП.