Защитникът Танко Дяков разтрогна договора си с Лиокомотив Пд, след като игра през пролетта там и сега се надява да заиграе в тим извън България. Танко сподели пред Gong.bg, че си тръгва от Пловдив със спечелените много нови приятели и се е разделил с ръководството, треньорите и съотборниците му по най- приятелски начин.

„Аз поисках да си тръгна от Локомотив, сподели Танко. Уговорката с Емил Велев ни беше да помогна на тима в преследване на участие в евротурнирите. Сега искам да изляза да поиграя в чужбина. Време ми е, такова е моето желание. Не съм имал конфликт с никой и си стиснах ръка с всеки един при раздялата ни.”

Танко и преди да отиде на Лаута, търсеше трансфер зад граница. Той пожела да поздрави всички, с които е работил по време на краткия си престой в Пловдив. Каза, че такава невероятна подкрепа не е очаквал да получи от „черно-белите” фенове.

„Не съм очаквал да имам такава подкрепа от феновете, след като напуснах Черно море, заяви Танко. Привържениците на Локомотив с подкрепата им ме накараха да се почувствам част от голямото семейство наречено „Локомотив Пловдив”. Благодаря им!”