Вдовицата на Александър Тасев Таня Раденкова-Тасева обяви днес, че Емил Наков умишлено не я допуска да стане съдружник във фирмата Локомотив ООД, която държи основния пакет акции на клуба.

„В момента сме в патова ситуация. Водят се преговори за продажбата на Локомотив и се твърди, че съм страна в тях. А всъщност не е така! Определено има интерес към отбора и то от сериозни хора. Но аз не мога да реша нищо, защото нямам никакви акции”, каза за Гонг вдовицата на Александър Тасев.

„Наков категорично отказва да ме приеме като съдружник. Първоначално мислехме да продадем тима на хора, които могат да го издържат. После съмненията ми отидоха в друга насока – че се търси нов спонсор и господин Наков да продължи да управлява”, заяви Таня Тасева. „Получавах многократни обещания от изпълнителния директор, че ще ме приеме като съдружник в дружеството, а после срещах категоричен отказ!”, добави тя.

На въпрос, дали Наков има намерение да трансформира дружеството от ООД в ЕООД, за да остане единствен собственик на фирмата, която държи основния пакет акции на ПФК „Локомотив 1936 Пловдив” АД, Тасева бе лаконична: „Не съм добре запозната юридически!”

„Надявам се Наков да се вразуми и да продължим идеите на покойния ми съпруг! Искам и да почувствам подкрепата на феновете на Локомотив!”, завърши Тасева.

В същото време Емил Наков каза, че няма нищо вярно в думите на Тасева. „Законът не позволява да я направя съдружник. Поне да беше свършила нещо вместо да се жалва в медиите”, коментира Наков. Той заяви, че ако не се осъществи, сделка с турските бизнесмени ще внесе документи за ликвидация на дружеството.