Млад талант от школата на Интер пристига на проби в Левски. Даниел Маа Бумсонг ще премине пробен период при „сините”, информира sportal.bg.

Футболистът е роден в Камерун през 1987 година и дори има няколко записани официални двубои с италианския шампион. През сезон 2005/2006 полузащитникът взима участие в мач за Купата на страната, както и в Шампионска лига (декември 2005, срещу Глазгоу Рейнджърс, влиза на мястото на Адриано). Всичко това се случва, когато начело на Интер бе Роберто Манчини.

Печели Примавера (Италианското първенство за юноши) през 2006 година, както и Серия А, Купата на Италия и Суперкупата като част от шампионския тим на "нерадзурите" през сезон 2005/06.

Бумсонг се появява на терена и в среща от Серия А на 7 май 2006 година срещу Сиена, когато влиза в игра в 62-та минута. За последно е играл в нискодивизионния тим в Италия - Ровиджо.

Както и предишните двама играчи (Рамон Калисте и Пабло Койра Лохо), които преди броени дни преминаха през „Герена”, но не бяха одобрени от спортно-техническия щаб, и Бумсонг е свободен агент. Предимство за камерунеца е, че имафренски паспорт и няма да заема място за чужденец в състава на "сините".