Един от големите таланти в школата на Ботев Пловдив - Серкан Юсеин, подписа първия си професионален договор. Юношеският национал се обвърза с родния си клуб за срок от 3 години няколко дни, след като навърши пълнолетие.

Роденият през 1996-та плеймейкър бе привлечен в първия отбор точно преди година и дори записа първите си минути в "А" група в двубоя срещу Ботев (Враца). Тогава "канарчетата" спечелиха с убедителното 5:0, а Серкан увенча дебюта си с асистенция за едно от попаденията.

През есента на настоящия сезон 18-годишният талант натрупа мачове и в "Б" група, където игра за сателита от Раковски. През зимната подготовка Серкан бе неразделна част от "жълто-черния" тим, а треньорският щаб реши да го остави в отбора. В момента младокът се подготвя под ръководството на Станимир Стоилов, а играе и бележи гол след гол за водения от Костадин Видолов тим до 19 години в Елитната юношеска група.

Минути, след като официално стана професионален играч Серкан сподели пред клубния сайт, че е изключително щастлив от подписването на договора:

"Много се радвам, че подписах договор с родния си клуб и се надявам скоро да си заслужа няколко минути на терена. Благодарен съм на треньорите, които работят много с мен, както и на по-големите футболисти в съблекалнята, които много ми помагат. Амбициран съм да оставя следа в Ботев и ще работя здраво, за да пробия в първия отбор", сподели Серкан.