Късен гол на Георги Сърмов донесе трите точки на Левски срещу Берое. Момчетата на Станимир Стоилов спечелиха с 1:0 днешното си гостуване от 17-я кръг в Стара Загора и запазиха второто място в А група.

Атмосферата на стадиона в Стара Загора беше невероятна, над 10 хиляди привърженици посетиха днешната среща, а след началния съдийски сигнал хиляди ленти полетяха към терена.

Срещата започна с лек натиск на шампионите, които обаче не успяха да се възползват от териториалното си предимство. Все пак очаквано старозагорци оказаха голяма съпротива на „сините”. Така при нулево равенство завършиха и първите 45 минути.

През втората част ситуацията на терена не се промени коренно. Станимир Стоилов направи и трите си смени като на местата на Тасевски, Иванов и Жоазиньо влязоха съответно Балтанов, Зе Соарес и Димитров.

Мачът вървеше към хикс, а след 80-та минута домакините очаквано започнаха да бавят времето.

Именно Балтанов, който се появи на мястото на македонския национал, бе в основата на победното попадение за Левски. В първата минута на даденото триминутно продължение от съдията, Балтанов с отличен пас намери Георги Сърмов пред наказателното поле на домакините, последният премина бранител на Берое и с хубав шут прати топката в ъгъла на вратата, пазена от Пламен Колев.

Левски бе на косъм да изпусне второто място в класирането в А група, след като Локомотив София в драматичен мач победи с 4:3 Черно море. В крайна сметка „сините” взеха трите точки от Берое и запазиха втората си позиция с актив от 37 точки, следвани плътно от столичните железничари със същия актив.

Берое пък е на 12-о място с 16 точки.