Спортният директор на Локомотив Пд Бранко Милованович и треньорът Саша Николич ще бъдат далеч от отбора известно време. След мача в Монтана двамата се прибраха до Сърбия, за да си извадят работни визи за България и след като ги получат ще се върнат на „Лаута”.

Милованович и Николич пристигнаха в Локо Пд по време на паузата в първенството преди 2 седмици. Любопитен факт е, че след внедряването им в спортно-техническия щаб на „смърфовете” отборът няма победа. В този период „черно-белите” записаха две равенства в първенството – срещу Славия у дома и при гостуването в Монтана, както и отпадане за Купата на България от Пирин.

Междувременно Локо Пд започна тренировъчната седмица в силно намален състав. Игралите в Монтана получиха почивка от Неделчо Матушев, а в заниманието се включиха всички останали играчи. Почти цялата тренировка пропусна аржентинецът Хуан Бариентос, който записа рекордно закъснение от 1 час.

Във вторник е почивен ден за футболистите, а от сряда започва подготовката за мача срещу прекия конкурент за място в евротурнирите – Локо Сф. Железничарското дерби е в неделя от 15.00 часа на „Лаута”.