Съперникът на Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионската лига Слован Братислава спечели с 1:0 контролата си срещу чешкия Сигма Оломц, която се игра в Моравски Требовей. Мачът бе част от „Чехословашката футболна седмица“, в която се състояха 6 мача, като този бе най-касовия от всички.

Вчера Слован изигра мач, в който участие взеха основно резервите и юношите на клуба. Днес наставникът Самуел Словак даде възможност за игра на повече титуляри, въпреки че стартираха и играчи с по-малко мачове за Слован. На терена се появиха и две нови попълнения. Единственото попадения реализира Йежи Кладрубски в 4-ата минута на срещата. Наставникът на Слован използва състав, който се очертава като основен и вероятно се доближава максимално до 11-те, с които отборът ще излезе срещу Лудогорец. Преди това словаците имат още две контролни срещи плюс мач от първенството.

На вратата игра Матуш Путноцки, който е основен страж на Слован. В защита действаха Ерик Чикош, Николас Горосито, Кристиян Колчак и Милош Йосимов. Аржентинецът Горосито и Колчак са основни защитници на Слован, докато Чикош е играл доста по-малко мачове и рядко се появява на терена. Милош Йосимов пък е ново попълнение на отбора, като идва от 11-тия в сръбската Суперлига Дони Срем.

Останалите на терена бяха чехът Йежи Кладрубски, който игра като вътрешен халф, Карол Мезарош (връщаш се от преотстъпване в Злате Моравце), Марек Кузма, Игор Жовчак и Марко Милинкович.

Атаката на Слован бе водена от Павел Форщ, който също е ново попълнение на тима. Опитният чех идва от Динамо Дрезден, където е отбелязал 9 гола в 41 мача. Форщ престоя на терена през всичките 90 минути. На смяна се появиха само трима футболисти Давид Худак, Матей Якубек и Филип Хлоховски, който игра и във вчерашната приятелста среща и реализира гол.