Софийският градски съд реши да наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на Борислав Балджийски. 22-годишният футболист на „Славия” е обвинен за убийството на 36-годишният Петър Алексов, извършено на 7 август пред казино „Милениум” в столичния квартал „Красно село”.

Мотивите на съда са, че престъплението е извършено по особено жесток начин. Според съдебния състав има и опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление. Допълнителна тежест върху решението на съда оказа и факта, че Балджийски не е помогнал на жертвата и е напуснал местопрестъплението.

Алексов пада по гръб и удря главата си в улична шахта. Ударът причинява тежка черепно-мозъчна травма и мъжът умира.

Балджийски, обаче твърди, че след като паднал Алексов издавал звуци, което според обвиняемия било доказателство, че е бил жив.

Борислав Балджийски се разплака и на излизане от съдебната зала коментира, че ако види мъртъв човек на земята едва ли би се прибрал в квартирата си, която е на 200 м от мястото, и ще заспи спокойно. „Аз съм млад футболист и искам да градя кариера”, каза още Балджийски пред събралите се журналисти.

Драмата се разигра на 6 август. Около 23.50 ч. е получен сигнал на телефон 112 за нанесен побой на едно лице, патрул отива на място и намира 36-годишния мъж в безпомощно състояние. Пристигналият малко по-късно екип на „Бърза помощ” само е констатирал смъртта, а в последствие съдебните медици са установили, че причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма, вероятно от падането му върху бордюра.

Свидетели разказали пред полицията, че между жертвата и две непознати лица възниква скандал, който прераства в побой, след който извършителите на престъплението избягали с автомобил „Опел Астра” с регистрационен номер от София окръг.