Доживяхме да гледаме дерби у нас – ЛитексЛокомотив (София), без съдията да се превърне в основната фигура в коментарите след мача. Футболът е контактен спорт, в който възникват доста спорни ситуации, които трябва да бъдат отсъдени в едната или в другата посока. Когато видимо няма тенденция в ръководството на рефера, обаче, си личи и си склонен да преглътнеш грешките му.

Лично аз продължавам да стоя на позицията, че арбитрите не са най-големите грешници във футбола ни, а най-удобните и беззащитни за нападение от всички посоки. С това, разбира се, не искам да кажа, че те са ангелчета. Да, провалили са безброй срещи в първенството ни и доверието към тях е почти нулево. Днес обаче има показателно интервю във вестник „Тема спорт” с изгонения от съдийската гилдия Димитър Димитров-Каубоя, в което той повдига завесата на корупцията.

Реферите са подложени на всякакъв род атаки – финансови, физически, словесни. Когато кротне кресливата част от футболните ръководители, може и да видим по-нормално съдийство по родните терени. Поне си струва да се опита. Иначе ще си я караме все така.