Отборът на Лудогорец победи с минималното 1:0 Ботев Пд като гост в мач от 14-я кръг на А група. За нещастие на феновете на „канарчетата“ Бобан Грънчаров си вкара автогол, с което подари трите точки на своя съперник.

Срещата бе съпроводена и с две спорни ситуации, които биха могли да бъдат решаващи за резултата. Домакините имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле на Гела, а след това и за незачетено попадение на Иван Цветков. Главен съдия на срещата бе Таско Тасков.

Така, въпреки че Левски все още не е изиграл срещата си от кръга с Етър, тимът ще остане на втората позиция в класирането на А група след Лудогорец.

Домакините от Ботев Пловдив започнаха много добре мача, като взеха териториално и игрово предимство. Но в средата на първата част ролите започнаха да се променят и Лудогорец да взима по-сериозни позиции. Двата тима обаче, въпреки борбената игра, трудно стигаха до опасни голови положения. Нещата се промениха през второто полувреме, което започна с прекъсване заради мъглата над терена, създадена от димките по трибуните.

Домакините опитаха натиск в началните 15 минути на второто полувреме, като в 57-ата минута домакините се чувстваха ощетени. Йордан Христов проби от дясно и центрира, върналият се в собствения си пеналт Франк Гела в опита си да овладее топката си помогна с ръка, но съдията Тасков не отсъди наказателен удар.

В 69-ата минута гостите откриха резултата с известна доза шанс. Мирослав Иванов получи топката на лявото крило, като в същото време домакините претендираха за засада. Иванов центрира ниско и фалцово, а Бобан Грънчаров подложи крака си и топката подлъга вратаря Христо Иванов, за да влезе в мрежата му.

В 87-ата минута Тодор Неделев центрира отдясно, Иван Цветков вкара топката с глава в мрежата, но реферът Цветан Трифонов маркира засада. Самият Цветков в момента на паса не беше в засада, но други двама негови съотборници бяха в такова положение.

В крайна сметка, Лудогорец остава лидер в подреждането с 35 точки, с 4 пред Левски, който е и с мач по-малко. Ботев Пловдив вече е на 5-а позиция с 25 пункта.