Съдията Иво Стоянов от Петрич ще заведе граждански иск срещу президента на Рилски спортист Юри Галев. Решението на Стоянов е по повод обвинението от страна на Галев, че му е търсил 8500 лв. за мача на Рилски спортист с Велбъжд Кн.

26-годишния съдия заяви, че ако спечели делото парите ще бъдат дарени на Дом за деца. Съдиите от Югозападна България пуснаха декларация, с която застават зад своя колега и декларират готовност да преразгледат участието си като съдии в мачове на ПФК Рилски спортист.

“Футболните съдии от Благоевградския регион изказваме възмущението си от порцията цинизми употребени от въпросния господин по адрес на съдийството. Настояваме в нормативните документи на БФС да залегне по презумпция виновност на всеки оклеветил съдиите и длъжностните лица”, се казва в декларацията на благоевградската съдийска колегия.

Очаква се в близките дни с подобни декларации да излязат и съдиите от всички краища на България, които гарантират, че действително имат намерение да отказват наряди на мачове, в които участва Рилски спортист. Освен иск към Юри Галев, такъв ще бъде заведен и към въпросното лице, за което се говори, че е изпълнявал ролята на посредник.