Отборът на Спортист подаде глава от изпадащата група, след като победи с минималното 1:0 Сливен. В мач от 12-я кръг на родния шампионат „шоколадите” измъкнаха трите точки от своя съперник. Самият мач няма как да влезе в графата на футболните спектакли, тъй като нивото не бе особено високо. Въпреки това зрителите на стадиона в Своге успяха да видят едно попадение, дело на Николай Цветков.

Въпреки че Драголюб Симонович се завърна в щаба на гостите от Сливен, това не помогна на неговия отбор да вземе поне точка от срещата.

В 13-та минута „воеводите” можеха да поведат в резултата, но Мирослав Миндев прати топката на сантиметри от вратата на домакините. До края на полувремето двата тима не блеснаха с кой знае какви положения пред двете врати.

Единственият гол пък падна едва в 66-та минута, когато появилият се като резерва Николай Цветков стреля по земя от фаул и забоде топката в мрежата на Сливен.

Страстите на терена и по трибуните се нажежиха в 74-та минута. Тогава Мартин Ковачев видя червения картон, след като фаулира откъсващия се сам Миро Антонов. В крайна сметка главният рефер реши, че нарушението е станало извън наказателното поле, тъй като действието се състоя на самата линия. Потърпевшият Мирослав Антонов обаче не успя да се възползва от създалата се възможност и прати топката в аут.

По този начин Спортист се изкачи на 13-о място с 10 точки в актива си, докато Сливен се закотви на 14-та позиция с 8.