Българският футболен съюз свика Изпълнителния си комитет, за да реши въпроса със съдията на четвъртфиналния двубой за Купата на България Литекс - Левски.

Изпълкомът ще се проведе в сградата на БФС на улица „Иван Асен Втори” 26 утре от 11:00 часа или само 30 часа преди началото на мача, който по програма трябва да започне в сряда в 17:00 часа на Градския стадион в Ловеч.

Причина за напрежението е гласеният наряд на италианеца Паоло Дондарини, чието очаквано назначение изненадващо бе разкрито вчера от официалния сайт на Литекс.

От Левски заявиха, че ще бойкотират мача, ако бъде поверен на Дондарини и изтъкнаха, че името на съдията не би трябвало да е ясно на никой до днес и се усъмниха, откъде оранжевите имат тази поверителна информация.

Италианецът е познат на Литекс от първия двубой от предварителните кръгове на Купата на УЕФА срещу албанския Беса, спечелен от ловчанлиите с 3:0.

Арбитърът в момента е наказан на Апенините заради скандалното си съдийство в срещата Реджина – Ювентус, завършил при резултат 2:1, след като домакините вкараха победния си гол от дузпа, свирена в 93-ата минута.

От Професионалната футболна лига, която организира турнира за Купата на България излязоха със становище, в което индиректно се обявиха срещу назначаването на Паоло Дондарини, тъй като с последната си изява в Италия, той не показва, че с нещо превъзхожда българските рефери.