Нападателят на Литекс Светослав Тодоров бе избран от феновете на отбора за номер 1 през изминалата 2010 година. Опитният голмайстор реализира седем попадения през есенния полусезон, и се надява добрите игри на тима да продължат и през пролетта.

Тоди благодари на привържениците чрез Гонг, споделяйки: „Приятно съм изненадан от наградата, и се радвам много, че я получих.”

„Направихме доста силен полусезон, водим с пет точки пред втория. Надявам се да направим една добра подготовка, всички да са живи и здрави след нея, и да са на линия за началото на първенството. Оттам-нататък ще продължаваме да се борим,” коментира Светльо за лидерската позиция на Литекс в момента.

От няколко месеца тимът работи с нов старши треньор – Любослав Пенев, и Тодоров е доволен, че получава още възможности за изява:„Супер е, почнах да играя малко повече. Давам всичко от себе си на терена, не че преди не съм го давал, но сега продължавам. Работим заедно, всичко е супер, и се надявам така да продължим.”

Тодоров специално похвали младите играчи на клуба, които през есента показаха, че на тях може да се разчита, след контузиите на ключови футболисти:„Наистина, някои момчета получиха доста неприятни контузии. Наложи се да влизат младите футболисти да помагат, и според мен се представиха на изключително ниво. Свършиха си работата младите момчета, взеха шанса си и успяха да покажат на специалистите в България, че Литекс има доста силна школа, и с тях се вижда работата на треньорите в школата.”

Относно конкуренцията в нападението на „оранжевите”, той отбеляза:„Съжалявам за напускането на Флорин (Брату), беше много добро момче, но треньорското ръководство решава. За това дали имаме нужда от други, отново решава треньорското ръководство. Аз съм част от отбора и винаги съм се борил с конкуренцията, така че не ме притеснява това.”

Тодоров се завърна в България след продължителен престой в Англия, и сподели, че след натрупаните впечатления, най-много го е изненадало развитието на Литекс. Според него клубът вече е на съвсем различно ниво. „Мога да говоря специално за Ловеч. Прави ми впечатление, че от момента, в който аз заминах, клубът е станал на доста високо ниво. За българския футбол мисля, че конкуренцията е доста добра, има силни отбори,” каза Тодоров.

Какво си пожелава най-добрият футболист на Литекс за изминалата година за новата 2011:„Най-вече да сме живи и здрави, аз, семейството, всичките ми колеги и приятели. Дано през новата година да зарадваме отново ловешките фенове.”

Светльо Тодоров отправи послание и до феновете:„Благодаря на всички, които са гласували за мен, наградата е специална за мен. Пожелавам им да са живи и здрави, да имат повече късмет и да вярват, че България ще се оправи.”