Един от най-опитните футболисти на ЦСКА Светослав Петров говори за Гонг няколко дни преди официалния дебют на новия треньор Йоан Андоне в двубоя срещу Локомотив Пловдив.

„Нямаме друга алтернатива освен победа. Борбата с Литекс ще е жестока. ЦСКА не трябва да се притеснява от никой. Правя евала на Коко Динев и ръководството на Локомотив. Аз съм „за” да има такива отбори, а не като Ботев”, каза Петров.

Той допълни, че на терена няма приятели. „Котев и Данчо защитават цветовете на Локомотив, а ние на ЦСКА. За 90-те минути трябва да накараме Котев и Данчо Тодоров да си тръгнат с наведени глави”, каза още Петров.

Относно новия треньор той заяви: „С всеки един треньор се променя нещо. Визитките на новите играчи говорят доста. Надявам се, че ще побеждаваме. Изпуснахме доста точки през есента и се надявам да не правим повече такива грешки и няма да се окажат решаващи. Хубаво е когато има конкуренция, защото тя ражда добрите резултати”.

Светослав Петров коментира и мястото си в отбора на Андоне: „За мен няма значение кой ще играе, важното е да станем шампиони. Било ли е някога, когато очакванията към ЦСКА не са били големи? Големите отбори са, за да свикнеш да играеш под голямо напрежение. Ако публиката ни подкрепя, ще станем шампиони. Мисля, че ще изглеждаме по-различно от есента и дано променята е в положителна насока. Едно са контролите, друго са официалните мачове. Дано да имаме и малко късмет, защото е нужен, за да се отпуснем и да разкрием потенциала си.”

Футболистът коментира и предстоящите трансфери на Иван Иванов и Иван Стоянов. „Мисля, че има хора, които да заместят Иван и Иван, дано да подпишат. Пожелавам им максимум един сезон да изиграят в Алания и да се трансферират в по-голям отбор”, коментира Петров.

Халфът не отписа и Левски в борбата за титлата. „Не отписваме Левски. Първенството е доказвало, че отписваните отбори играят решаваща роля. Първенството ще се реши от 4-5 отбора. За мен е най-важно да не губим точки от отборите от долната половина на таблицата.”

„Имайки предвид тревата стадион „Васил Левски”, е по-добре да играем там. ЦСКА си има един дом и това е „Българска армия” и предпочитам да играя тук. Но не аз решавам тези неща”, каза още Светльо Петров.