Халфът на Калиакра Светослав Петров даде специално интервю за Gong.bg, в което се върна на мача с Левски в София, направи равносметка след първите четири мача на отбора му в А група и естествено отдели внимание на предстоящия мач с Миньор.

Темпераментният футболист не приема, че са много четирите спечелени от Калиакра точки с оглед на тежката програма на отбора в началото на първенството в дебютния сезон в А група.

„За мен спечелените четири точки са малко”, категоричен е Светльо. „Имам предвид нивото на Левски, срещу който играхме, можехме да вземем нещо. Мачът с Локомотив Сф също не е показателен този резултат. Да, като се има предвид, че сме новаци, а и повечето момчета дебютираха в А група, може да се каже, че са достатъчни четирите точки. Аз мисля, че можехме да вземем поне още една.”

Светльо Петров е с достатъчно опит в А група и знае, че мачовете със съперници от „чергата” на Калиакра няма да са никак лесни. Предстои мач срещу последния в класирането - Миньор Перник.

„Ние не сме отбор, който може да си позволи да подценява който и да било отбор в А група”, категоричен е Петров. „За мен е важно във всеки един мач да излизаме за победа. Защото дали ще бием Левски или Миньор, все дават по три точки, или ако завършим наравно дават по една точка, независимо от съперника. Важно е да взимаме от всеки мач максимума от точки, който можем да вземем. Пак казвам, че дали ще играем с Миньор или с Левски, трите точки са си три точки.”

След като халфът намекна, че отборът на Калиакра е могъл да вземе точка от гостуването на стадион „Георги Аспарухов”, попитахме Светльо Петров и за мнението му за последния мач на тима му в София.

„Стояхме нелошо срещу Левски до дузпата в тяхна полза”, заяви Светльо Петров. „Първото полувреме стояхме много добре на терена, имахме и положения. Може би имаше дузпа за нас, не искам да коментирам съдийството. Не е вярно, че сме играли за малка загуба от Левски. Те излязоха с играчи, които по- рядко започват и какво да се плашим от тях? Какъв е смисъла да се плашим и да играем за малка загуба? Аз лично през живота си никога не съм излизал да играя за малка загуба. По–скоро ни липсваше шанс, малко ни натежа и загубата преди това от Локо Сф. Все пак аз мисля, че до дузпата не стояхме лошо..."