Последният в А група отбор на Светкавица вече мисли за следващия сезон във втора дивизия, призна изпълнителният директор на клуба Пламен Донев. Той допълни, че въпреки надеждите на президента Петко Матеев и на треньора Альоша Андонов, най-добре е да бъдат приети реалностите.

"В момента пред нас има две цели. Първата е да спечелим колкото се може повече точки и да не сме последни накрая на сезона. И втората е да имаме варианти за селекцията за догодина в единната Б група, обясни Донев.

"Но на първо място искам да вземем още точки и да не сме последни. Ето идва срещата с Видима-Раковски-чудесна възможност. И в момента имаме теоретични шансове за оставане, но реалните се изпариха след загубата с 0:1 у дома от Локомотив (Пловдив)“, обяснява Донев.

Утре Светкавица посреща Видима-Раковски в опашкарско дерби, като в Търговище нямат кой знае какви проблеми. Най-голямата липса може да се окаже контузията на Николай Вълев-Гонзо, докато Цветан Илиев може и да се завърне на терена.

"Хубавото в нашия случай е, че отпадането няма да повлече някакви катаклизми. Ние нямаме финансови проблеми, нямаме никакви съмнения относно лиценза. Така че ще се опитаме с нашите финансови възможности да продължим да развиваме клуба“, обясни накрая Донев.