Отборът на Светкавица Търговище ще играе всичките си летни контролни срещи като гост заради започналия миналата седмица ремонт на стадион “Димитър Бурков” в града, обяви пред БТА изпълнителният директор Пламен Донев.

Донев уточни, че от общината и клуба ще направят всичко възможно до 26-и юли ремонтът да е приключил. На тази дата е планирана контролна среща със Спартак (Варна), която би трябвало да бъде и като представяне на отбора преди дебютния сезон в А група.

В момента в отбора тренират 37 футболисти, като 14 от тях са на проби. Сигурни нови попълнения са вратарят Александър Димов (Любимец), защитниците Венцислав Маринов (Доростол) и Радослав Комитов (Лудогорец), халфовете Дилян Колев (Сливен), Николай Петров (Калиакра), както и нападателите Мартин Стефанов (Спартак Пловдив) и Мартин Христов (Черноморец Балчик).

Тази сутрин пристигна и новака екипировка на отбора, която е на фирмата Jako и е в клубните цветове синьо за домакинските мачове и бяло за гостуванията.

До края на седмицата трябва да дойдат и 20 нови топки.

Първата контролна среща е в петък в Каварна срещу местния Калиакра. Тя обаче ще се играе в четири части по 30 минути, за да могат и двамата треньори да използват максимален брой футболисти.