Димитър Христолов бе свален от президентския пост в Ботев Пд, с 35 гласа „за” и 1 въздържал се. Това се случи на провелото се днес в „Новотел Пловдив” заседание на управителния съвет на Сдружението с нестопанска цел ПФК Ботев. На него присъстваха бивши членове на ръководството на футболния клуб, в периода 1990-98, легенди на клуба, фенове и общественици свързани с „жълто-черната” идея.

Сдружението е наследник на автентичния футболен клуб, който е създаден през 1990-а година. На заседанието стана ясно още, че Христолов неправомерно е преструктурирал клуба в АД, след влизането си в него през 1999 г.

На събранието днес Марин Бакалов бе избран за председател на 16-членния управителен съвет на възродения Ботев. В състава на УС влизат още ветераните Иван Глухчев, Запрян Раков и Димитър Младенов, бизнесмените Ангел Палийски, Тодор Коев, Христо Андреев и Андрей Павлов, феновете – Божидар Божилов, Крум Хаджиев, Васил Наумов и Николай Георгиев, шефът на УМБАЛ „Св. Георги” доц. Божидар Хаджиев, шефът на „Чистота” Радослав Кошински и общинският съветник Едуард Сарафян. За да избегне евентуален конфликт на интереси, зам – кметът Георги Тютюков отстъпи своето място в УС на бизнесмена Ангел Ванчев.

Предстои промените да бъдат утвърдени с решение на съда. Адвокатите, свързани със сдружението увериха, че се действа в пълно съответствие със закона и очакват всичко да приключи бързо.

След съдебната регистрация, на Ботев му предстои да изпълни условията на Лицензионната комисия към БФС, за да разбере от кое ниво на българския футбол ще започне атаката на „А” група. Новото ръководство на клуба планира бюджет от 1,5 милиона лева за новия сезон, като 900 000 от тях вече са осигурени.