Литекс направи супер мач срещу Левски в Стара Загора и заслужено отборът бе залят от суперлативи. Ловешките футболисти показаха игра, която изненада съперника им, но и самите тях. Оранжевите надиграха шампионите и има за какво да съжаляват.

Суперлативите са и за треньора Люпко Петрович. Кой каза, че е изчерпан, че мисли само за пари и нямал стимул за работа след постигнатите от него успехи?

Люпко е велик. Люпко е европеец. Той показа след мача, че е много, ама много голям. Намери сили да търси причините за неуспехите в себе си, в отбора, а не в съдията. Така както го направи и президентът Ангел Бончев и футболистите в оранжево. Болеше ги за пропуснатия шанс, но се държаха като големи, като победители.

Мнозина, включително и аз, очакваха Майстора Люпко да играе защитно и да дебне момента на удара. Нищо подобно. Едва ли Литекс, начело с Петрович, е правил по зрелищен мач. Футболистите бяха като отвързани. Показаха най-доброто от себе си. Няма да ги изброявам поименно, защото бяха великолепни като колектив, като отбор. Само бяха забравили в Ловеч урока, за това как се вкарва от 100% положения. Някой да си спомня такъв мач на Литекс срещу Левски? Едва ли.

Феновете от Ловеч също бяха с тима и трябва да са доволни от показаното от техните любимци. И да не се вайкат имаше ли дузпа или не. А да съжаляват защо Литекс не игра така и в първенството. Най- вече срещу Локо Сф и ЦСКА. Сега отборът със сигурност щеше да е в тройката на класирането.

Гриша Ганчев за пореден път показа, че умее да намира чужденци - самородни таланти. В лицето на Люпко има най- добрият треньор, който да ги шлифова. Собственикът заслужава отборът да вземе пропуснатото, но не в неделя в София, а през есента в Европа. Петрович знае как. Остава и Бето да се научи как. Вратарят Тодоров, Занев, Желев, Кирилов и останалите са готови за нови подвизи.

Литекс загатна, показа, че от есента ще играе пак решаваща роля при разпределението на медалите. Дано видяното в Стара Загора да е било началото на пътя към успеха. Люпко и момчетата заслужиха суперлативите към тях.