Черноморец и Черно море завършиха наравно 3:3 в мач от 22-рия кръг на А група. Пред около 600 зрители на стадион „Лазур“ двата отбора изиграха страхотен мач, с куп обрати и цели шест гола, а в крайна сметка морското дерби може би закономерно остана без победител.

Интересните положения започнаха още от самото начало на мача и в 7-а минута Александър Емилов фаулира Лъчезар Балтанов в наказателното поле, което накара съдията Николай Йорданов да отсъди дузпа. Зад топката застана именно Балтанов, който не сбърка и откри резултата.

„Моряците“, които в този мач бяха без наказания си старши треньор Георги Иванов, изравниха в 25-а минута. Камазола центрира от фаул в наказателното поле, където сред купа от играчи, Росен Колев стреля от 6-7 метра в опразнената от Стоян Колев врата и вкара за 1:1.

Супер голово шоу без победител в морското дерби

източник: Пресцентър Черноморец

До края на първото полувреме хиксът се запази, въпреки няколко удобни положения пред двете врати. Нови попадения не падаха преди да се стигне до период в средата на второто полувреме, в който за 5 минути бяха отбелязани цели 3 гола.

В 64-а минута гостите стигнаха до пълен обрат след гол с глава на Кристиан Идалго. 2 минути по-късно обаче „акулите“ възстановиха равенството чрез Арно, останал очи в очи с Китанов, а след нови 120 секунди Черноморец отново бе напред в резултата след втория гол на Балтанов, който се възползва от пас на Цветомир Цонков.

Супер голово шоу без победител в морското дерби

източник: Пресцентър Черноморец

„Моряците“ обаче не се отказаха от борбата и в крайна сметка в последната минута стигнаха до третото изравняване в мача, което този път се оказа окончателно. Георги Божилов стреля много силно от границата на наказателното поле и прониза Стоян Колев за крайното 3:3.

В класирането Черноморец е на шесто място с 34 точки, а със спечелената точка Черно море остана извън зоната на изпадащите. Варненци са на 12-о място с 21 точки, на една пред 13-тия Локо София.