Какво взе Левски през зимата? Колко му струва? И най-вече ще свършат ли работа новите? Това са въпроси, които феновете на клуба със сигурност си задават дни преди старта на сезона и то срещу основния исторически опонент – ЦСКА.

Левски привлече четирима нови през зимната пауза. На практика плати за всички реални пари, но това едва ли е болка за умиране. „Сините” са на плюс, защото очакват около милион евро от Жоазиньо, което е много повече от парите извадени за Димов, Илиев, Матондо и Видович.

Какво е мястото на карето новобранци в Левски?

Твърд титуляр ще е Жанвион Юлу – Матондо. Все още не е ясно дали ще играе в ляво, или дясно. Притежава добра скорост, остър футболист, който играе изненадващо добре с глава. Левият крак му служи за подпиране, но това ще е грижа, ако играе по левия фланг. Дока от Литекс има същия проблем, но като гледаме много не му пречи.

Марко Видович е футболист с перспектива. Има сериозно футболно, а и не само футболно самочувствие. Сръбска му работа. Може да бъде достоен заместник на Минев, а става и за по-предни позиции.

Даниел Димов също е на отлична възраст, едва на 22 години. По-силен е във фаза защита, но с оглед стила на Левски това по-скоро му отрежда място на пейката. От Димов зависи колко дълго ще остане там. Доста футболисти, които Левски е взел от провинцията са си прекарали по няколко сезона в тази роля. Заради чудесната си физика Даниел Димов е много полезен при статичните положения и пред двете врати.

Пламен Илиев пък е най-малкият от всичките нови. Сигурно е, че няма да почне сезона като титуляр, но на този вратар трябва да се отдаде специално внимание. Много силен в играта с крака, добре ръководи отбраната. Все още е далеч от необходимата физика, само че е едва на 19. Ако дръпне с някои друг сантиметър, ще се окаже попадение в селекцията на Георги Иванов. Няма да е изненада, ако бъде втори вратар на Левски още от старта на полусезона.

Тоест, Левски купи четирима млади, а парите от Жоазиньо ще стигнат и за други неща. А дали новите ще свършат работа, както винаги оставяме го на времето и резултатите.