Капитанът на "оранжевите" Страхил Попов е "Футболист №1" на Литекс за 2014 година, стана ясно след проведената мащабна анкета на клуба. 

През изминалата година Попов бе най-постоянен в изявите си, превръщайки се в истински “маратонец”. Статистиката показва, че от общо 43 официални мача на ловчанлии, той е играл като титуляр в 40 от тях и не е бил на терена само по веднъж заради контузия, наказание и ангажимент в националния отбор. 

Освен това бранителят демонстрира сериозен потенциал в офанзивен план, записвайки десетина асистенции в актива си.

Страхил бе награден със специална купа от наставника Красимир Балъков, осигурена от "Литекс Моторс". 

Легендата на българския футбол връчи приза по време на традиционната церемония на Община Ловеч за най-изявените спортисти в града. Старши треньорът заяви, че е по-спокоен на тъч-линията, когато в редиците му има трудолюбив играч и обединителна фигура като Попов. 

От своя страна футболистът благодари за отличието най-вече на своите съотборници и обеща, че заедно с тях ще направят всичко по силите си през месец май да зарадват града с купа. В анкетата на общината бранителят също се нареди сред най-добрите, а победител стана лекоатлетът Георги Гергов.

Освен това националът бе избран и за “Любимец на публиката”, чрез допитване в сайта на привържениците www.1921.bg. Той спечели 70 гласа от общо 240, за което получи стилен плакет  от председателя на фенклуба Иван Петков.

В анкетата взеха участие близо 100 души, свързани с тима на Литекс. Своя вот дадоха футболистите от представителния тим, спортно-техническия щаб, треньорите и капитаните на формациите в Академията, бивши играчи като Светльо Тодоров, Радостин Кишишев и Алтин Хаджи, националите Георги Миланов, Николай Бодуров, Станислав Манолев и Петър Занев, футболните съдии, местни и столични журналисти и представители на аматьорските отбори в града.

Младокът Пламен Гълъбов пък бе отличен като “Най-добър играч” на Академия Литекс”. Бранителят стана шампион в Елитната група и бе със сериозен принос за класирането на юношеския национален отбор за Европейското първенство в Унгария.

Призьорите

източник: ПФК Литекс

След завръщането си, той получи шанс за изява от Красимир Балъков при мъжете и успя да се утвърди като титуляр в оранжевия ариергард, записвайки 14 мача в шампионата и 2 гола.