Защитникът на Литекс Страхил Попов бе изключително доволен от добрия старт на сезона за неговия отбор. Оранжевите се наложиха с 2:0 над Лудогорец в първия мач от А група.

„Себераздаването от всички ни помогна, беше много важно да спечелим днес, защото не успяхме да направим пробив в Европа, а това беше голям срам за нас. Изправихме се бързо на крака и показахме,че сме отбор, напук на футболните специалисти. Не знам как казват, че трябвало да се даде титлата на Лудогорец, не знам как се дава титла преди да се изиграят 36 кръга“, сподели Страхил Попов.

„Когато ножът опре до кокала, тогава се променят нещата. Ако искаме да растем и да ставаме шампиони, не можем да си позволяваме такива неща.“

„Люпко Петрович е име, което няма нужда да се представя, вдъхна ни увереност и ни каза, че само трябва да сме дисциплинирани и да работим. Нормално е да поиска титлата. Ние сме отбор с големи възможности. Понякога допускаме детински грешки. Постоянството ни липсва и върху това трябва да работим.“

„Е, на Данило Асприля сигурно ще му е по-трудно ако играе срещу мен, но видяхте какъв гол вкара, като Марадона. Срещу силните отбори е много концентриран, много неприятен футболист е“, коментира още Страхил Попов.