Стотици близки, приятели и футболни личности изпратиха Георги Славков в последния му път. Голям брой негови последователи се поклониха пред човека оставил дълбока диря, както в историята на българския футбол, така и в тази на любимия му клуб – Ботев Пловдив.

Огромното множество изпълни пространството пред храма "Свети Архангел Михаил" в Централния траурен парк на Пловдив.

Георги Славков си отиде от този свят на 56-годишна възраст. Носителят на Златната обувка за Голмайстор №1 на Европа за 1981 г. издъхна от масивен инфаркт във вторник.

„Имам изключителни спомени като играч, ние малко се заварихме като играчи, а след това като треньор имах възможността да работя с него. Изключителен талант, скромен, неприказлив, не споделяше много неща, но беше професионалист. Даде много за българския футбол, за Ботев. Златната обувка беше нещо уникално, имах честта да пътувам с него до Париж, за да получи наградата. Признат не само в България, но и в Европа“, сподели Динко Дерменджиев - Чико.

Христо Бонев - Зума също почете Георги Славков: „Когато говорим за Георги Славков, говорим за един човек, който записа със златни букви името си в Ботев и в ЦСКА, както и в българския футбол. Той беше един скромен човек, който не искаше никаква изява, работеше до последния момент, пак за Ботев. Човек достоен за уважение.“

„Много рано си го прибра Господ. Получил признание в цяла Европа с успехите в своята кариера. Един голям човек, изключително коректен и честен човек, който ще ни липсва много“, коментира Стойчо Младенов.

Димитър Пенев също изрази съболезнованията си за легендата на българския футбол: „Загубихме една легенда, допринесъл много за Ботев, ЦСКА, за България.“

Георги Славков спечели „Златната обувка” на Европа от 1981 г. Трофей, издигащ Бенкса до равнището на най-елитните футболисти за всички времена.

Стотици изпратиха Георги Славков в последния му път

източник: БГНЕС