Отборът на Локомотив София буквално разгроми Нефтохимик с 5:0 в мач 24-я кръг на подновената надпревара в А група. Възпитаниците на Стефан Генов имаха смазващо превъзходство през всичките 90 минути, а попаденията бяха дело на Марко Ранджелович, Александър Бранеков, Румен Трифонов, Димитър Илиев и Камен Хаджиев.

Двубоят на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“ пропусна Маркиньос, който не е възстановен от травма.

Локо Сф доминираше през цялата първа част, а първата по-сериозна опасност дойде във 2-ата минута, когато „столичните железничари“ получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Петър Димитров изпълни, като принуди стража на гостите на боксира. Малко след тази ситуация Румен Трифонов се развихри. В 6-ата минута, след чудесен пас от Петър Димитров той от движение стреля, но ударът му мина на сантиметри над напречната греда. Само две минути по-късно същият играч записа нов пропуск на сметката си. Димитър Илиев върна топката на точката на дузпата, където бе Трифонов, той шутира от движение с левия крак, но не намери целта.

Последваха нови силни минути за възпитаниците на Стефан Генов, а в 21-ата минута софиянци материализираха преимуществото си. Гаел центрира от корнер, а Марко Ранджелович засече с глава за 1:0.

В минутите след гола бургазлии направиха плахи опити да атакуват, но това бе без резултат. Така се стигна до 35-ата минута, когато Станислав Жеков опита да спре с тяло и ръка Петър Димитров в наказателното поле, а в резултат на това го събори. Главният рефер Таско Тасков посочи бялата точка, а с изпълнението на дузпата се нае Александър Бранеков. Той бе безапелационен и покачи на 2:0. Минута по-късно резултатът стана класически. Румен Трифонов засече центриране по земя на Димитър Илиев и направи 3:0.

Столичният Локомотив сгази шейховете

източник: БГНЕС

С подновяването на играта след почивката, Локо Сф окончателно уби интригата в срещата. В 47-ата минута Петър Димитров пресече една топка, отне, пусна към Димитър Илиев, който надбяга защитник на „шейховете“ и покачи на 4:0.

Абсолютният разгром за състава от Бургас дойде в 79-ата минута. Тогава Румен Трифонов центрира от фаул, а Камен Хаджиев се извиси най-високо и с глава отклони топката в мрежата на Нефтохимик за 5:0. Това бе и първи гол за Хаджиев с екипа на „столичните железничари“.

До края на срещата Локо Сф можеше да отбележи още голове, но късметът не покри Румен Трифонов, Гаел и Димитър Илиев.

С успеха Локо Сф е 10-и във временното класиране с 25 точки, а Нефтохимик е последен с 12. В следващия кръг Локо Сф посреща Левски, Нефтохимик е домакин на Ботев Пд.