„В момента Дока е най-добрият ни футболист и за три мача вкара 6 гола. Явно голям страх тресе водещите отбори от София”, коментира за Гонг възможността бразилецът да бъде наказан главния мениджър на Литекс Стойчо Стоилов. „Мисля, че тук срещу нас има целенасочена кампания. За пръв път виждам двата ни гранда така обединени в искането си за наказание за един от най-добрите ни футболисти”, добави бившият национал.

Той разкри какво е видял в непосредствена близост от трибуните на стадион „Христо Ботев” в Благоевград: „Аз видях случая още по време на мача, но моята гледна точка беше в анфас, а не отзад, както беше на телевизионните повторения. Дока стои на едно място, самият Тони Костадинов прави две крачки към него и за да се предпази си навежда главата, не прави замах напред. По телевизията това е дадено само веднъж, а после са се давали само повторения отзад и затова изглежда като удар.”

„Сигурно във всеки един мач в българското първенство има такава ситуация. Ако дисциплинарната комисия се самосезира за тази ситуация във всеки кръг трябва да има наказани по 4-5 футболисти само за такива неща. Плюс това през цялото време Дока беше провокиран. Нека да върнем лентата малко назад – пак при същия съдия на Герена Дока бе малтретиран без да се показват картони. След това 2 месеца почива. Той и Том са двамата най-малтретирани футболисти в България. Просто няма по какъв друг начин да ги спират. Ако се спазваха правилата, нашите съперници не трябваше да завършват мачовете, защото щяха да имат по 3-4 червени картона”, категоричен бе един от босовете на шампиона.

„Параграфът, по който преди 3 месеца бе наказан Гарра Дембеле от Левски бе 8 мача. Не до 8 мача. Защо наказанието му бе 2 мача, това ще кажат хората от Дисциплинарната комисия. Гарра посегна на длъжностно лице, а в случая от събота става дума за спор между футболисти на терена. Нещата са коренно различни”, даде пример Стоилов.

„От Пирин надават смешен плач. И то един треньор, който изпадна с два отбора – Ботев и Видима Раковски. И сега ще изпадне с трети – Пирин. Ако в този мач се свиреше по правилата, в 20-та минута има нарисуван втори жълт картон на Бибишков в центъра на терена и веднага след това чиста дузпа за нас. Ако ги беше отсъдил, Пирин отиваха на разгром и сега въобще нямаше да ги има тези спорове, които сега водим. Мачът щеше да е свършил така като тези в Перник и в Ловеч срещу Берое”, коментира главният мениджър на „оранжевите” претенциите от лагера на Пирин.

„В много от мачовете ние сме ощетявани, но никой не ги забелязва тези работи. В събота имаше две дузпи за нас и червен картон за Бибишков, но се акцентира на Дока. Нас като клуб ни атакуваше един президент. В първите два кръга от пролетта скандалите са само около неговия отбор – победа навън със съдия и загуба у дома, въпреки подкрепата на съдията за неговия тим. Сега обаче той се е покрил и не говори нищо. Защо не коментира победата на неговия отбор в Каварна?”, запита риторично бившият футболист на Пирин, ЦСКА и германския Нюрнберг.

„В нашия клуб от 3 години има решение да не се коментират реферите и нас няма да ни чуете да го правим. Нека ги оставим на спокойствие, и те са хора, и те правят грешки”, сподели мениджърът.

„Нормално е сегашната кампания срещу Литекс да повлияе на футболистите ни. И те също четат вестници. Защо никой не казва, че от 15 години господин Ганчев инвестира в този клуб – ремонтира основно стадиона, инвестира в школа, в общежитие, в нови терени.... Предпочитаме да коментираме само негативното. Но все пак това е България. Нас това обаче ни прави по-силни”, завърши Стойчо Стоилов.