Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов заяви след победата над Левски с 2:1 на „Георги Аспарухов“, че „оранжевите“ вече са спокойни за мястото си в Европа. Отборът на Миодраг Йешич вече е на второ място във временното класиране и до голяма степен си гарантира участие в европейските турнири.

Стоилов коментира и двете попадения на ловчании, които дойдоха след спорни ситуации за засади.

„Не знам, не съм гледал повторенията на мача, но мачът беше нормален. Доволни сме от трите точки, защото това беше мач за Европа. За нашите два гола всеки коментира, че са от засада, а никой не коментираше като ни ощетяваха. Сега се е случило в наша полза, за първи път се случва в наша полза. Само един път сме си изпуснали нервите и то след мача с Лудогорец. Досега никога не сме си позволявали да нападаме друг клуб първи“, коментира Стоилов.

„Доста футболисти отпаднаха физически и това не ми хареса. Йешич даде повече самочувствие на футболистите. Има съдийска комисия, която определя кой да свири. Щом е международен съдия, би трябвало да е най-добрият в България. Виждате, че всеки губи точки и мисля, че първенството е доста интересно. Днес отборът не беше на нужданото ниво за Лига Европа, но ние имаме много млади футболисти“, каза още шефът на Литекс.