„Първенството за нас на практика приключи, съсредоточаваме се за Купата на България, където отново ще гоним класиране на финала”, заяви на пресконференция днес главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов.

„Намираме се на 10 точки от лидера ЦСКА, а тази разлика трудно се стопява в първенство като българското. Ние губим точки там, където „червени” и „сини” печелят. Явно само те не губят точки в България. Във всеки друг шампионат грандовете стъпват накриво, само тук не. Явно нашето първенство нещо не е наред”, добави бившият национал.

„Нека това не прозвучи като оправдание”, продължи главният мениджър на „оранжевите”. „Пропускаме адски много голови положения и това го отдавам на младостта и неопитността на хората ни в предни позиции – Ивелин Попов е на 20, а Манолев и Уелингтом на по 21 години”, каза още Стоилов.

Той допълни, че през тази зима селекцията на Литекс няма да бъде мащабна, но трябва да укрепи невралгичните зони. Ловчанлии са се е насочили към играчи с паспорти на Европейския съюз, но не е изключено да се появят и играчи от Южна Америка.

"Много голям интерес има към Ивелин Попов и това се вижда. На всеки мач на нашия стадион идват мениджъри, за да го наблюдават. Очаквам тази зима или през лятото той да заиграе в сериозен клуб от Западна Европа. Ако това не стане, вината ще е единствено в него, заради непостоянството му", обясни Стойчо Стоилов.

Литекс е отказал доста оферти през лятото за бразилското крило Карлос Томе-Дуду, включително и много добра от Левски, призна Стоилов. "Смятам, че през лятото взехме добри играчи. Тримата французи не могат да бъдат наречени грешка. Бударен има над 200 мача във френската Лига 1, при нас също играе важна роля. Седрик

Камбон е на 21 години, но не може да се пребори за титулярно място при централните защитници. Седрик Юрас пък дойде без подготовка в отбора, в средата на юли. Надявам се, че специално Юрас ще играе още по-добре през пролетта", каза още един от шефовете на „оранжевите” по повод новите играчи в тима.