„Това, което вчера каза президента на Славия Венцислав Стефанов породи много спекулации. Веднъж завинаги трябва да стане ясно, че аз нямам роднини в сферата на футбола. Дали в съдийстовото или някъде другаде. Нямам роднина – първи, втори или трети братовчед. Това е самата истина”, коментира специално за Гонг главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов обвиненията на Венци Стефанов.

След равенството 1:1 между „бели” и „оранжеви” на „Овча купел” вчера президентът на столичани заяви, че е открил родствена връзка между единия от тъчреферите на мача Крум Стоилов и Стойчо Стоилов.

„Аз разбирам г-н Стефанов. Те са под голямо напрежение. От 15 години не са играли евротурнири. Харчат се много пари дали негови, дали на други хора. Но след всеки мач, който Славия не спечели, все някой друг е виновен – дали рефер, дали ракетата е крива...”, добави бившият национал.

„Ако има съвпадение на фамилиите, на този принцип трябва да съм роднина и с Мъри Стоилов. Ако извикат някой играч на Литекс за следващия мач на националния отбор на България, ще кажат, че и той ми е братовчед. Просто нямам думи и не искам да ги коментирам тези глупости”, възмутен бе Стойчо Стоилов.

„Лицето на Литекс може да бъде много по-добро от това, което показа срещу Славия. Но с оглед на създалата се ситуация сме доволни от точката, която взехме”, каза един от силните хора в „оранжевия” клуб.

„До края на първенството има още 6 мача и в тях всичко може да се случи. Всеки мач докрая е сам по себе си важен. За всеки дават по 3 точки. Нашата цел е до края на първенството да спечелим 18 точки. А вече какво ще се получи само един Господ знае”, завърши Стойчо Стоилов.